2011. augusztus 8., hétfő

Gyermekkorom kedvenc ízei

A stafétát Nórától kaptam. Ez úton is nagyon szépen köszönöm!
Kis ötletet is loptam tőle, mivel nála is szerepelt a krumplis tészta, ami annak idején nekem is nagy kedvenc volt.
Az iskolában, és egy-egy menzán gránátos kocka néven (volt) kapható. Pár éve ettem olyan formában is, hogy a nudlihoz hasonló tésztával volt tálalva. Az is nagyon szép emlékként él bennem.
Szilvás gombóc, amely házi szilvabefőttből készült, és a gombóctésztába kerülése előtt fahéjas porcukorba forgathattam a szilvákat. Igaz, olykor előbb kerül a számba így...
Barátfüle,amely nem a süteményt jelenti, hanem amit lehet kapni fagyasztott formában is,mint derelye. Ebbe is házi szilvalekvár került.
Csirkecomb, amit töltve nem szerettem akkor még. Kb. 6-7 éves koromig nádszál voltam, így nagyim szeretett tömni,és mindig büszkén mesélte azt az esetet, mikor 3 combot megettem. Bár akkor már nem is voltam nádszál (sőőt), mikor ez az eset történt.
Rántott hús krumplipürével és (tejfölös) uborka salátával. Ez volt általában a vasárnapi menü, amikor elmentünk nagyimékhoz. Sajnos anyu nem éppen főzős típus (nem is nagyon tud,1-2 dolgot csak), így mindig sokra értékeltem ezeket a vasárnapi összeüléseket. A mai napig kedvenc étel, a családi étkezés öröme pedig örök varázslat marad számomra. Egyszer, remélem rendszeres lesz. :)
Palacsinta, amit az elsők között tanultam meg elkészíteni kb. 6 évesen. Ebből főleg a gundel a kedvencem, ezt persze csak étteremben ettem annak idején. De ott pl. sokszor csak azt voltam hajlandó enni. :)
Reszelt alma babapiskótával. Szintén nagyis történet. Mindig megjelent egy- egy tálcával, és ez elég gyakran szerepelt rajta. Én pedig szerettem ahogy az alma kicsit megpuhítja a babapiskótát, azzal kanalaztam magamba.
Levestészta frissen gyúrva. Igen, igen. El kellett dugni előlem, mert nagyon szerettem nyersen. Még most is szívesen kóstolgatom a nyers tésztát sütés közben. :)
Almás pite. Már a gondolatától is csorog a nyálam. Azt hiszem a napokban sütnöm kell.
Krémlevesek,amely lehet brokkoli,spárga vagy zeller esetleg gomba.Először egy görögországi nyaraláson ettem.Akkoriban nagyon nem voltam leveses,de ez megtetszett,így itthon is kapható voltam rá.Szerencsére akkor jöttek be ezek porleves formájában, így anyu nem annyira főzős természete miatt nem kellett erről lemondanom. De azért meg kell valljam,hogy a frissen készített saját sokkal jobb, és persze egészségesebb is.
Szerintem oldalakon keresztül tudnék még sorolni,de inkább nem teszem.
Most jön az,hogy adjam tovább a stafétát 5 másik blogosnak. Hát igyekszem.
Első körben Szaffinára gondoltam,szerintem érdekes lenne olvasni arról,hogy milyen "előélettel" lett belőle vegán.
A második kör pedig az lesz, hogy bárki viheti innen a stafétát. Szívesen olvasnám bárkinél, és nem akarom lekorlátozni a létszámot.Szóval tessék,csak tessék!:-)

1 megjegyzés:

  1. Hm, a barátfülét én is imádtam, nálunk is gyakran készült. Jó hogy eszembe juttattad, felveszem az ötletlistámra! :-)

    VálaszTörlés