2011. június 9., csütörtök

Divattervezés II.

Nahát!Kihagytam az előző bejegyzésemből,hogy hol tanulok.Pedig igazából bele akartam írni,de valahogy elmaradt.Most pótolhatom.
Tehát a dolog úgy kezdődött,hogy a DM-ben 50pontért lehetett olyan ELO-s kupont kiváltani,amivel féláron hozzájuthatok bizonyos tanfolyamokhoz.Már régebben is szemeztem ezzel a tanfolyammal,de akkor még nem tudtam milyen is lehet.Aztán megnéztem a weboldalt az akció miatt,és most már le lehet tölteni egy próbaleckét is.Megnéztem és jónak tűnt.Volt a szabás-varrás tanfolyam és volt a divattervezés.Azért is a másodikat választottam,mert ennek szerves része a szerkesztés.Mindkét tanfolyam OKJ-s képesítést ad.Persze ehhez el kell végezni még egy gyakorlati tanfolyamot.Ezt el lehet kezdeni a 10. lecke után.
A tananyag 12 hónapra van lebontva,minden hónapban 2 leckéből álló csomaggal.Az egyik része elméleti-divat alakulásáról,vagy éppen a testalkatról szól-,míg a második része a szerkesztés.
Kicsit lassúnak találtam az 1 évet,hiába türelmetlen vagyok.Lehetett volna egyben megrendelni a 12 hónap anyagát,de azt meg túl tömörnek találtam.Azaz akkor valószínűleg megrémített volna a "rengeteg" anyag,azt sem tudtam volna melyiket nézzem,biztosan csapongtam volna.A végén pedig nem lett volna semmi.Így nem ezt választottam.
Szerencsére volt egy harmadik opció is,a gyorsított tanfolyam.Ebben az esetben dupla anyagot küldenek,azaz összesen 4 leckét tanulhatok.
Egyébként nagy szerencse,hogy vártam a tanfolyammal,mert anno "csak" 30% kedvezmény volt,most ugye féláron van.De ha jól tudom,most DM kupontól függetlenül is van ilyen akciójuk,érdemes körül nézni.
A gyakorlati oktatás részén még gondolkozom,lehet másik iskolánál csinálom majd meg.Igazából nekem nem a képesítés a lényeg.bár nyilván nem hátrány-,hanem maga a tudás megszerzése.
Kedden kaptam meg az első csomagot,neki is láttam.A szerkesztéses részben a szoknya szerkesztéséről van szó.Elég jónak tűnik,tele van számításokkal.Amit én nagyon szeretek-a matek volt a kedvenc tantárgyam anno-.

4 megjegyzés:

  1. Kitartást és sok sikert kívánok neked!!!!!!!

    VálaszTörlés
  2. Szia!Ez a matek dolog komoly?-én eddig meg voltam róla győződve,hogy az ilyen alkotó emberkék nem éppen a matek mesterei:)--(magamból kiindulva):)))
    Jó lehet ez a tanfolyam.Majd még írj róla!

    VálaszTörlés
  3. Szia!
    Nagyon szeretem a számokat,és elég gyorsan jár az agyam.Könnyen megoldottam a logikai feladatokat,így egy időben jártam matekversenyekre is.Eredményeim azonban leromlottak,mikor már nem csak gondolkozni,hanem tanulni is kellett volna.Mondjuk erre nem vagyok büszke,de meg voltak az okai a dolognak.
    Elég kontrasztos személyiség vagyok,így simán elfér a "művész" oldalam mellett a matek.De ha már itt tartunk Leonardo da Vinci is tudós művész volt.:)

    VálaszTörlés