2011. február 22., kedd

Hercegnős jelmez



Mikor megkérdeztem Bogit minek szeretne öltözni az ovis farsangon,akkor a választás egyértelműen a hercegnős ruhára esett.Neki is veselkedtem,több ötlet is volt,és útközben is kitaláltam pár dolgot.Eredetileg nem ebből a fáradt rózsaszín színű kordból akartam varrni,hanem egy könnyebb rózsaszín vászonból,de mire az ideért,kiderült nem való erre a feladatra.Nagyon könnyű volt elkészíteni.Egy burdás kislány ruha adta az alapját,a felső részének a szabásmintáját használtam.A szoknya része a mellrész szélességének a duplája,így ráncolás után szép pörgős lett.A felső részére vágtam egy fehér vékony,hímzett-néhol flitterrel díszített anyagból egy eleje középrészt,és arany színű farkasfoggal díszítettem.Eredetileg ujjat is akartam neki csinálni,de végül csak arany színű szatén ferdepánttal szegtem el az ujjait, és a nyakát is.
Az aljára került egy fehér szoknya fodor része.Ez már a végén jutott eszembe,hogy milyen jó lenne hozzá,és nagy örömömre csak le kellett vágnom a szoknyáról,szélességben pont megegyezett a ruha aljával.Így csak levágtam,majd felvarrtam.Hosszúságra pont megfelelő,1-2 centire van a föld felett.
Ez azért is jó,mert az ovis bulira nem tudtunk eljutni,Bogi előtte nap belázasodott,így aznap sem ment oviba.De nem baj,mert a hétvégén csaptunk neki pót-farsangot,átjött nővérem,sütöttem fánkot,feldíszítettük a nappalit,és játszottunk,táncoltunk.Bogi nagyon élvezte.A ruha pedig jó lesz jövőre is a hossza miatt.Tegnap találtam is hozzá egy arany színű balerinát,ami kb. jövőre lesz Bogi mérete:)Idén egy rózsaszín cipő társult volna hozzá,aminek a beszerzése is egy külön történet volt.Bogi közölte,hogy neki kopogós cipő kell a ruhához.Egyik nap,munka után el is mentünk nézni neki egy helyre,de zárás előtt 5 perccel értünk oda,mivel télen 1 órával előbb zárnak be.Gyors próbálás után kiválasztottuk ezt,ha több időnk lett volna,nem biztos,hogy ezt választjuk.Persze szép,meg tetszik is Boginak,és az a lényeg.:)

2 megjegyzés:

  1. Istenem de édi :) Főleg a csipke az alján! Egyszer voltam farsangkor tavasztündér. Hercegnő sose...pedig az olyan jóóó :)

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm!Igen,én is voltam tavasz tündér,nagyim varrta a ruhánkat(nővérem is tündér lett akkor).Majd előkeresem és bescannelem a képet,aztán felteszem ide:)

    VálaszTörlés