2010. augusztus 5., csütörtök

Csináljunk organza tasakot!

Minap ráleltem az egyik méteráruban erre a csillag és pöttymintás organza anyagra.Volt más színekben is,de nekem akkor az aranyszínű nyerte el a tetszésem.Tudtam,hogy ebből tasakok készülnek majd.Ezekben fogom karácsony tájékán küldeni a megvásárolt ékszereket.
Hogyan is készítettem el?
1.Szükség van organzára,zsinórra és egy zsákvarró tűre.






2.Szabjunk ki egy 26cm magas és 12,5cm széles téglalapot.Így majd egy 10cmx10cm-es zsákot kapunk majd.Természetesen tetszés szerint választhatunk méretet.A szélességhez adjuk hozzá a varrásszélességeket(mindkét oldalon),a kívánt magasságot pedig szorozzuk meg kettővel és adjunk hozzá 6cm-t.
3.A kiszabott anyag alját és tetejét beszegjük úgy,hogy 3-3cm-re hajtjuk be az anyagot.Két varrás készítünk mindkét oldalon,melyek között kb. 1cm távolság van.






4.Összehajtjuk az anyagot,és a fonákoldalon összevarrjuk az oldalait.Kifordítjuk.







5.Befűzzük a zsinórt a zsákvarró tűbe.Az oldalvarrásnál bevezetjük a két anyag közé,abba a járatba,amit a 3 pontban vázolt varrással képeztünk.Fontos,hogy körbe menjünk,tehát ha kiértünk a másik oldalon,akkor ugyanott folytassuk,így körbe haladva a zsákon.A végén egy oldalon ér majd ki a zsinór mindkét vége.Azért fontos,hogy így csináljuk,mert így fog jól és könnyedén összezáródni a zsákocskánk.Ügyeljünk arra,hogy a második zsinór befűzésekor ne szúrjuk bele a másikba,mert ez is akadályozhatja az akadálymentes összehúzást.A zsinórok végére csomót kötünk.

4 megjegyzés:

  1. Tetszenek ezek az organza tasakok :) Kár hogy nem tudok varrni, de sosem késő megtanulni :)

    VálaszTörlés
  2. Ha egyszer elkezded,akkor sosem tudod abbahagyni...:)

    VálaszTörlés
  3. Szia!Ha végig varrod az oldalát,akkor hová és hogy vezeted be a zsinórt????????

    VálaszTörlés
  4. Szia!
    Tűvel szúrok neki lyukat,amivel bevezetem a zsinórt.:)

    VálaszTörlés