2013. április 11., csütörtök

Új barátom

Mivel az előzővel nem sikerült megbarátkoznom, ezért új gép vásárlására szántam el magam. A régi gyorsan el is kelt, így meg tudtam rendelni ezt. Név szerint Janome 990D, ami ugyanolyan mint 8002 típusú társa, csak adnak hozzá talpszettet ( vaköltés -, gyöngy és zsinor felvarró -, 2db passzpol bevarró talp és egy vágásszél vezető)  és virágos díszítés van rajta. Több gépen is gondolkoztam, mire eljutottam idáig.
először az Elna 664-re gondoltam, de ahogy keresgéltem a legjobb árajánlatra, rátaláltam a Gritzner 788 tipusra, amelyhez adnak talpkészletet. Eztán ez lett az egyik fő szempont a további keregélésnél. Ráakadtam a Janomera, illetve a legolcsóbb verzió a Merrylock 740DS lett volna. Utóbbihoz nem adnak talpszettet, de tudtam volna venni hozzá egy 6db-osat jó áron és még így is a legolcsóbb verzió lett volna. Eddig valamiért azt hittem a Merrylock jó, de találtam negatív véleményeket is róla. Bár nem erről a típusról, de nem akartam újra abba a hibába esni, hogy az ár domináljon, és megint egy olyan gépem legyen, amivel nem tudok megbarátkozni, nem áll kézre. Gritznerről semmi véleményt nem találtam, csak annyit, hogy ez is egy régi márka, mint a Singer és a Pfaff. Állítólag az utóbbi utánzata. Igen ám, csak ezek sem olyanok már, mint a régi gépjeik. A Janome-ról eddig csak jókat olvastam, és a konkrét típusról is találtam egy kisebb áradozást a gépről egy német blogon, így mellette döntöttem.Vettem mellé még egy gumizó talpat és a rendes varrógéphez egy ráncoló és egy kukacoló talpat. Nagyon örülök neki, és aminek még inkább, hogy teljesen Monabarát használati útmutató van hozzá. Nagy rajzok, részletes leírás az öltéstípusok beállításairól. Azt hiszem a másiknál ez volt az egyik fő gond, hogy ott csak hiányos útmutatóm volt. A szegedi Baráth varrógépszaküzletből rendeltem. Nagyon gyorsan elküldték és a vásárlás előtti érdeklődésemre is villámgyorsan válaszoltak. Csak ajánlani tudom őket! :)
Már ki is próbáltam, nagyon úgy tűnik, hogy jó barátok leszünk. További áradozás részletesebben majd egy másik posztban.

4 megjegyzés:

  1. Gratula, sok kellemes együtt töltött órát nektek! :o)

    VálaszTörlés
  2. Gyönyörűű! Sok sikert a közös "munkához"!

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm! Eddig nagyon szimpatizálok vele. :)

    VálaszTörlés