2013. január 24., csütörtök

Textilfestés

Szeretek anyagot festeni, izgalmas kivárni mi sül akarom mondani fő ki a dologból. Ma éppen olyan fehér holmikat festettem, melyeken volt egy-egy folt, amik sehogy sem akartak kijönni. Így mentve a menthetőt betettem őket egy 90 fokos mosásra némi korall színű Colombus textilfestékkel. No persze nem igazán korallos lett, inkább bugyirózsaszín. Ami nem gond, hiszen többségében Bogi foltos ruháit festettem, és neki az a kedvenc színe. Csak olyan kifejezetten rózsaszín festékem nem volt. Azaz azt hittem nincs. Így most lettek rózsaszín kardigánok, egy póló és egy alapvetően is halvány rózsaszín leggings illetve nekem egy vékony, kötött tunika. Hiába, megújítjuk a ruhatárunkat és nem is került ezrekbe, csak a festék árába (90Ft) és a mosógép áram illetve vízfogyasztása.:) El ne felejtsem, az öblítő szakaszban bedobtam egy kis ecetet is. Amint megszáradtak mutatom is őket.

4 megjegyzés:

  1. Kíváncsian várjuk az eredményt. Mindig érdekelt a textilfestés, csak macerásnak, és kissé rizikósnak tűnik.

    VálaszTörlés
  2. Abban az esetben, ha nincs elvárásom az eredménnyel kapcsolatban,akkor nincsen gond.:) Macerásnak nem mindig macerás, pl. most egyszínűt akartam, így simán bedobtam egy mosást. A batikolás már bonyibb, de abból meg a mikrós változatot próbáltam, az is könnyen ment. :) No, azért olyan gyakran én sem festek. :)

    VálaszTörlés
  3. Én még nem próbáltam a Colombust, eddig mindig a Simplicolt használtam, de irtóóóóóóóóóóó drága. :( Igaz, eddig nem hagyott cserben sosem. :)
    A blogomon írtam róla anno. (http://labidiga.blogspot.hu/2011/01/lilamania.html)
    Kíváncsi vagyok, várom a képeket!
    Szép napot! :)

    VálaszTörlés
  4. Nekem a Colombus is bejön, szeretem.:) Annyit még nem festek, hogy kipróbálgassak mást, de lehet egyszer kipróbálom a Simplicolt is. :)

    VálaszTörlés