2011. január 23., vasárnap

Over/Interlock kérdés

Szeretnék venni már régóta egyet.Egyenlőre használtban gondolkozom.Most több ajánlat is felkeltette az érdeklődésem.Az a baj,hogy neten keresgélve nem nagyon találtam róluk véleményeket,így tanácstalan vagyok.
1.Queenlock:
-4szálas ovelock
-max. 1400öltés/perc
-öltés szélesség 4 szálnál 6mm
-öltéshossz 1-4,5mm
-tűtípus Ha x 1 No.11-14 vagy 130/705 H No.75-90 (ez utóbbit ismerem,ilyent használok)
-tűk száma 2
-magyar nyelvű kezelési útmutató
-5 éves gép,3 éve áll,akkor jó műszaki állapotban volt
-Budapesten átvehető,végül is meg tudom oldani a személyes átvételt
Ár:jelenleg 21.000Ft-on áll,valószínűleg 30e fölé nem megy(?)
2.Kansay Interlock
-használati útmutatás nincs meg
-személyesen nem tudnám átvenni
-szegő,vágó,fedőző gép
-jelenleg 30eFt-on áll
3.Babylock háztartási tisztázó:
-ez veszprémi,így könnyen megoldható lenne a személyes átvétel és a kipróbálás is
-használati útmutató nincs róla(bár az nem érdekes,szerzek,vagy feltalálom magam)
-mellette szól még,hogy a babylockokról jókat találtam
-ára is kedvező,18e
4.Singer overlock
-ez is helyi,személyes átvétel szempontjából ideális
-új,decemberben vásárolt gép,ezért van majdnem 3 év gari rá
-az ára is kedvező,53e(boltból 90e)
-az új singereket elég sokan szidják,és ez az ami elgondolkoztat.Mert hiába van rá gari,ha állandóan szerelőhöz járatom,vagy itthon szenvedek vele.Még is ehhez vonzódok a leginkább,a többinél lehet az áruk dominál.
Úgy érzem nehéz így reális döntést hoznom,szívesen olvasnék véleményeket a témában.Boltban újat most nem akarok venni,az majd a jövő zenéje.A varrógépemet is használtan vettem,és semmi gondom vele,szeretem nagyon,erős is és megbízható is.
Köszönöm szépen mindenkinek aki segít a döntésemben valamilyen módon!:)

5 megjegyzés:

  1. Szió!

    Épp nemrég vettem varró és tisztázó gépeket. Nekem mindkettő Singer és imádom őket! A tisztázóval egyáltalán nincs gondom, a varrógéppel voltak megértési gondjaim... de türelemmel leküzdöttem és megtanultam a használatát. Én is használtat akartam venni először, de aztán meggondoltam magam, mert 60ezer Ft-ért már lehet venni új tisztázót és varrógépet is. Szóval én újat vettem a hivatalos honlapon tájékozódtam és náluk vásároltam... a sárvári partnerükhöz le is küldték, tehát helyben megvásárolhattam. http://www.singer.kft.hu/
    Megkukkantottam az oldalt, most nincs akkora akció, de érdemes tájékozódni, más alkatrészeket is meg lehet vásárolni náluk és más géptípusok is vannak.
    Én is a Singert választanám a helyedben...

    VálaszTörlés
  2. Szia!
    Nagyon szépen köszönöm a véleményed!Akkor +1 pont a singer javára.Köszönöm a linkelt oldalt,azon ez a típus 70e,de még mindig beljebb lennék így is az 53eFt-tal.:)

    VálaszTörlés
  3. Szia!
    Én a Singerről nem jókat hallottam....a sima háztartási varrógépem Singer, tizen-húsz éve nyúzom, még bírja. Nekem Toyota tisztázóm van, nagyon elégedett vagyok vele.
    Viszont amit fontosnak tartok, az a kipróbálás. Ha le tudsz ülni mellé, ki tudod próbálni, és azt érzed, ez az amit kerestél, akkor ő a tiéd. Ez vicces, de pl az egyik ipari gépemet én nagyon szerettem használni, a kolléganőm pedig egyszerűen nem tudott vele dolgozni, mindig elszaggatta a cérnát. :o)

    VálaszTörlés
  4. Szia Virág!
    Köszönöm neked is a véleményezést!Az a baj,hogy nem tudom a döntés előtt kipróbálni.Csak majd átvételkor,de akkor már csak akkor állhatok el a vételtől,ha műszaki kifogásaim vannak.
    De nem hiszem,hogy problémám lenne a használattal,majd belejövök.A sima gépnél még az elején a tűket törtem állandóan,mert toltam,húztam az anyagot görcsösen:D.De arról is sikerült leszokni.:)

    VálaszTörlés
  5. Szia!Szeretnék neked adni egy díjat! :) Nézz be hozzám, itt találod a díjat: http://nscreativity.blogspot.com/2011_01_01_archive.html#3624380088798807637

    VálaszTörlés