2010. december 15., szerda

Torta fotó és fondant recept


Nem lett szép,viszont jó édes,és ennek hála nem lehet sokat megenni belőle.Krémje epres puding felvert tejszínnel keverve.Tésztája piskótatészta sütőporral és némi fagyasztott hazai eper összeturmixolva is van benne.
A fondant mandulaaromával ízesítettem,így marcipán utánzat lett.Tettem bele kakaóport is,de kezdő lévén keveset,így csak alig színezte meg.Ételfesték nem kapható az Intersparban,a Tesco meg messze van.Majd legközelebb.
A fondant receptje:
kb. 1kg porcukrot leszitálunk,hogy minél finomabb por legyen
1 ek zselatint felöldunk 6 ek vízben gőz fölött.Amint teljesen feloldódott belekeverünk 2 ek mézzel és 1 ek margarinnal.Majd összekeverjük a porcukorral,illetve összegyúrjuk.Akkor jó,ha gyurma állagú lesz.Az eredeti receptben ajánlott pihentetés nekem nem jött be,így célszerű díszítés előtt elkészíteni,úgy is gyorsan megy.Színezni lehet úgy is,hogy a zselatinba keverjük vagy a már kész masszába kis pálcikával bele nyomkodunk kis adag folyékony festéket.És összegyúrjuk,így akár márványosra is elkészíthető.
Még annyit,hogy a porcukrot folyamatosan adagoljuk,mert változó lehet mennyit vesz fel a zselatin.Az eredeti recept szerint kb. 800g-ot venne fel,de nekem kellett az 1kg.:)
A receptet és elkészítést innen lestem.A színezést innen.

4 megjegyzés:

  1. Milyen kicsi a világ!!!

    Először a teszveszen, most meg Tímelnél találkoztunk össze :D
    Köszönöm, megérkezett a meglepi, és külön köszönöm, hogy esélyt adtál arra, hogy karácsonykor bonthassam fel.
    Mivel a feladóról rögtön tudtam, ki vagy, de nem tudtam, hogy Tímel játékán összepárosodtunk, ezért a boríték rögtön nyitásra került. A szépen csomagolt ajándékok pedig várják a karácsonyt!
    Köszönöm.

    Boldog karácsonyt neked is Mona!

    VálaszTörlés
  2. Gyere hozzám játszani, ha lesz kedved!
    Szeretettel várlak!

    VálaszTörlés
  3. Szia!
    Nagyon örülök,hogy megérkezett!Remélem,ha kibontod tetszeni fog!Akkor karácsony után teszem ki a blogomba.

    VálaszTörlés