2010. december 28., kedd

Borítékcímke készítése

Azt hiszem nem vagyok egyedül azzal,hogy megszenvedtem a boríték címke nyomtatással.
Ugyanis előtte be kellett állítani,nem megy ez ám olyan könnyen!:)
Ezért úgy gondoltam írok róla egy bejegyzést,hátha ezzel megkönnyítem 1-2 ember dolgát.
A Lidlben vettem egy csomagot,egy lapon 24címke van,3 oszlop/8sor elosztásban.Egy címke 7cm széles,és 3,6cm magas.Más címke esetén átíródnak a számok természetesen,de én a saját számaimat fogom használni.
1.Nyissunk meg egy word dokumentumot
2.A fehér lap felett található számokat nézzük.Ezek olyan vonalzók,melyek szélei szürkék és  középen fehérek.A fehér rész a nyomtatási felület.Ezt kell nekünk kibővíteni.Mind szélességben,mind magasságban.A felső vonalzó a szürke 2-s ponthoz,és a szürke 18-s ponthoz húztam a nyilakat(kis háromszögeket.
Az oldalsó vonalnál szintén a szürke kettes vonaláig húztam fel,alul a 29-ig.
3.Ekkor jön a táblázatunk:Felső menüsorban Táblázat/Beszúrás/Táblázat.Ekkor bejön egy ablak.Itt beállítjuk az oszlopok és sorok számát.Szintén ebben az ablakban az állandó oszlopszélességhez beírtam a 7cm-t.A táblázatstílus a normál táblázatot választottam,mivel ezzel a verzióval csak a gépen látszik a táblázat,nyomtatáskor nincs jelen.Nincsen szükségünk rá.
4.Miután megjeleníti a táblázatot bejelöljük az egészet,ismét rámegyünk a Táblázat menüpontra.Ezen belül a táblázat tulajdonságait választjuk.A sor fül alatt beállítjuk a szélességet,ami esetemben 3,6cm.A sormagasság résznél kiválasztjuk azt,hogy pontosan.A cella menüpontban beállíthatjuk,hogy a szöveget a közepére tegye.De tehetjük alulra,felülre is.Szerintem úgy a legszebb,ha középen van.
5.Már írhatjuk is bele a címeket,és nyomtathatjuk is.
Azért a tényleges címke nyomtatása előtt javaslok egy próbanyomtatást mezei papíron.
Remélem érhetően fogalmaztam,és sikerült segítenem a címkenyomtatás rengetegében az eligazodáshoz.
Sokkal egyszerűbb így címezni a borítékokat,és nem mellesleg igényesebb is.Pláne nekem,aki nem ír olyan szépen,csak ha megerőlteti magát.:)

4 megjegyzés:

  1. no nekem ez mindenképp segítség volt, mert én ilyenről még nem is hallottam, hogy borítékcímke, csak láttam :) tehát ezek szerint ez amolyan matrica, ugye? kerestem már öntapadós papírt, de csak 100-as kiszerelésben találtam, és mivel nem is borítékra kéne, az mindenképp sok lett volna, a Lidl-s csomagban mennyi van?

    bocsi, hogy ennyit írtam, kérdeztem, de hát gondoltam, mivel amúgy is segítségnek szántad ezt a bejegyzést.... :))

    VálaszTörlés
  2. Jaj,dehogy is zavar!A lidlben alkalomszerűen van,én kb. 2 hónapja vettem.Biztos lesz még,de figyelni kell.Ebben 600db van,az ára is 600-800Ft között volt.Volt még egy olyan kiszerelés,amelyen kisebbre volt vágva a címke.
    Etikett matricaként is árulják,Office depotban is kapható,de szerintem nagyobb papírírószeresnél,vagy nyomtatókat áruló boltban is.Az öntapadós matrica is jó ötlet,csak azt még fel kell vagdosni,és ha valakinek nincsen szeletelőgépe(azt is láttam Lidlben 5000Ft-ért:)),akkor macerás és nem lesz egyenletes sem.
    Remélem tudtam segíteni,és nyugodtan kérdezz ám!:)

    VálaszTörlés
  3. hű, köszönöm szépen a részletes választ :))
    akkor még annyi segítségre lenne szükségem, hogy esetleeeg, ha eszedbe jutok, mikor legközelebb lesz, írj nekem egy e-mailt, légysziii.. nekünk nem nagyon jönnek szórólapok sem, Lidl sincs a közelben, szóval igen kicsi eséllyel indulok, ha csak ritkán van..
    de már ezt is nagyon köszönöm szépen!! :)

    VálaszTörlés
  4. Igazán szívesen!Persze,hogy figyelem,és szólok majd!:)

    VálaszTörlés