2012. szeptember 20., csütörtök

Fehér alapon szürke virágos pakolós táska

Szóval délutánra megszelídült a kis drágám, így az utolsó varrást is el tudtam intézni a táskán. :)
Ha jól emlékszem az utolsó anyagomat használtam el ebből az ikeás vászonból. Sajnos az ikea időszakonként megválik egyik- másik vászontól. Valamelyiktől hamarabb, valamelyiktől később. Aztán olyan is van, ami itthon nem kapható (pedig nagyon tetszene), csak külföldön. Visszatérve a táskára, ez már mágneszárral záródik, a belül található két részre osztott zseb maradt, mint a többinél is. Azért döntöttem a mágneszár mellett, mert a múltkor egy közeli apró rövidárusnál rakattam bele patentokat. Legutoljára még közel azonos áron voltak, most már több mint a duplájáért csinálja a hölgy. Persze megértem, emelkedtek az árak, bár a mágneszáré nem ennyire. :) No meg a három táskából az egyiket nem is rendesen rakta be, kellett még egyet ütnöm rajta.

Bogi függönye recycling módban

Nos, a táskák még nincsenek fotózható állapotban, ugyanis az utolsó öltésnél, ami inkább díszítő jellegű lenne, sajnos megmakacsolta magát a gépem és furán varr. Amíg nem szelídítem meg vagy nem szedem elő a másikat, addig is mutatnám Bogi függönyeit. Történt ugyanis, hogy a kedvenc maradékanyagosomhoz betérve találtam rá erre a pont függönynek való, tündérkés anyagra. Első körben csak egy darabot hoztam, és szerencsémre kiderült, hogy szélességre pont akkora, hogy jól lesz Bogi egyik szekrényére. A szekrényről annyit érdemes tudni, hogy még az enyém volt, de már az ajtó pántjai megfáradtak, és lekerült róla. Lényegében ebből kettő is van, egy akasztós és egy polcos. Már jó ideje bekerültek Bogi szobájába, és felmerült többször is, hogy lehet jól lenne rá egy-egy függöny. Nos, miután kiderült, hogy jó lesz ez az anyag, visszamentem még egy darabért. Hosszában nem teljesen megfelelő, de megtoldottam egy hasonló színű lenvászonnal. Igen, a fotón eltérőbbnek látszódik , talán mert máshogy verik vissza a fényt, de élőben sokkal kisebb az árnyalatkülönbség. Volt itthon pár olyan csavarom, ami ívesen visszahajtott, direkt ilyen célra megfelelő. Sajnos nem tudom, hogy mi a speciális megnevezése a csavarnak. :) Szóval ezeket becsavartam a szekrénybe és kendermadzagot húztam bele a függönyökbe, és azok végeit rákötöttem ezekre a csavarokra. És lám, készek lettek a kislányos függönyök!

2012. szeptember 17., hétfő

Jelentem meg vagyok még, csak új munkahelyem lett és még nehezen megy a szervezés. Közben készülnek lassacskán a táskák. Talán már holnap tudok is mutatni belőlük egy-kettőt. Fazonra olyanok, mint az előző virágos hármas. Több is van belőlük félkész állapotban, csak a belső részökre várnak. Pár darabnak már ki is szabtam, holnap munka előtt be tudom fejezni őket talán. Most szaladok is dolgozni. :)