2010. december 30., csütörtök

Padlás

...amely szellemeket rejt.A szellemek énekelnek is,és egy kis kalamajka után révbe érnek a Révész segítségével.Mi más lehetne ez a sztori,mint a Padlás című musical.Amit tegnap este láttam első ízben a Pannon Várszínház előadásában.Már odaérkezni is kalandos volt.A helyszínre egy busz vitt minket.A megbeszélt helyen fel is szálltunk,majd a busz csak állt ás állt és állt...Gondoltuk biztos várunk még valakit.Háromnegyed óra után megkérdezte a sofőr kit várunk még.Micsoda?Mi ugyan senkit!Kiderült,hogy a sofőr csak annyi infót kapott,hogy menjen oda,ahol felszálltunk x időpontra.Így felvilágosítottuk,hogy mi a cél,és már indulhattunk is.
Szerencsére sokkal előbb lettünk volna ott az eredeti indulási terv szerint,mivel a szervezők belekalkulálták azt is,hogy ha esne a hó,akkor lassabb lenne a haladás.Mikor odaértünk szóltunk is a sofőrnek,hogy mikor várjon minket a hazaútra,nehogy itt hagyjon minket.:)
Az előadás fantasztikus volt,jó poénok voltak benne,a színészek is nagyszerűen teljesítettek.Jól éreztem magam!
Aki még nem látta volna,az nézze meg mindenképp!:)
Mára ilyen élménybeszámolós bejegyzést terveztem,majd holnap is jelentkezem!

2010. december 28., kedd

Borítékcímke készítése

Azt hiszem nem vagyok egyedül azzal,hogy megszenvedtem a boríték címke nyomtatással.
Ugyanis előtte be kellett állítani,nem megy ez ám olyan könnyen!:)
Ezért úgy gondoltam írok róla egy bejegyzést,hátha ezzel megkönnyítem 1-2 ember dolgát.
A Lidlben vettem egy csomagot,egy lapon 24címke van,3 oszlop/8sor elosztásban.Egy címke 7cm széles,és 3,6cm magas.Más címke esetén átíródnak a számok természetesen,de én a saját számaimat fogom használni.
1.Nyissunk meg egy word dokumentumot
2.A fehér lap felett található számokat nézzük.Ezek olyan vonalzók,melyek szélei szürkék és  középen fehérek.A fehér rész a nyomtatási felület.Ezt kell nekünk kibővíteni.Mind szélességben,mind magasságban.A felső vonalzó a szürke 2-s ponthoz,és a szürke 18-s ponthoz húztam a nyilakat(kis háromszögeket.
Az oldalsó vonalnál szintén a szürke kettes vonaláig húztam fel,alul a 29-ig.
3.Ekkor jön a táblázatunk:Felső menüsorban Táblázat/Beszúrás/Táblázat.Ekkor bejön egy ablak.Itt beállítjuk az oszlopok és sorok számát.Szintén ebben az ablakban az állandó oszlopszélességhez beírtam a 7cm-t.A táblázatstílus a normál táblázatot választottam,mivel ezzel a verzióval csak a gépen látszik a táblázat,nyomtatáskor nincs jelen.Nincsen szükségünk rá.
4.Miután megjeleníti a táblázatot bejelöljük az egészet,ismét rámegyünk a Táblázat menüpontra.Ezen belül a táblázat tulajdonságait választjuk.A sor fül alatt beállítjuk a szélességet,ami esetemben 3,6cm.A sormagasság résznél kiválasztjuk azt,hogy pontosan.A cella menüpontban beállíthatjuk,hogy a szöveget a közepére tegye.De tehetjük alulra,felülre is.Szerintem úgy a legszebb,ha középen van.
5.Már írhatjuk is bele a címeket,és nyomtathatjuk is.
Azért a tényleges címke nyomtatása előtt javaslok egy próbanyomtatást mezei papíron.
Remélem érhetően fogalmaztam,és sikerült segítenem a címkenyomtatás rengetegében az eligazodáshoz.
Sokkal egyszerűbb így címezni a borítékokat,és nem mellesleg igényesebb is.Pláne nekem,aki nem ír olyan szépen,csak ha megerőlteti magát.:)

Csíkos kötény

Apunak készült.Mivel panaszkodott,hogy a jó kis kötényét eltékozoltam az egyik nyári munkám során.Kimoshatatlanul zsíros lett...
Minden évben nehéz dolgom szokott lenni amikor neki választok ajándékot.Igazából nem is kér,most is tiltakozott,hogy nem kell neki.:)
A kötényt mindenképp erős vászonból akartam varrni,mert az eredeti is olyanból volt.A helyi rőfös nem igazán volt eleresztve férfias mintákban,egyedül a sötétkék-fehér csíkos volt ami megfelelt volna erre a célra.De mégsem volt jó ez a kék miatt.Szerencsére volt lehetőségem eljutni az Ikeaba,ahol végül megvásároltam ezt a széles csíkozású fekete-fehér vásznat.A zseb pedig piros fekete lett.

2010. december 27., hétfő

Gothic netbook tartó/táska

Gothic laptop táskám megtetszet valakinek,de kisebb méretet kért belőle.Mivel a csajszis minta elég nagy,így a táska nem téglalap alakú lett.A cipzár a gép magasságához került,és a felette lévő "felesleges" rész 1-1 zsebet kapott.Ezekben lehet tartani mindenféle apróságot,pendrive,toll és társaikat.


2010. december 25., szombat

Karácsonyi adok-kapok II.



Tímel karácsonyi adok-kapok játékában Monica-t sorsolta nekem a gép.Mivel ékszereket készít ő is,így más technikával készült ajándékot akartam adni.Így lett egy zöldre festett mécses az egyik választás,amit arany kontúrral és egy szivacs segítségével megbolondítottam,és belsejébe egy fenyőt rajzoltam.A másik ajándék egy barna,csíkos szatén neszesszer lett.Rejtettem bele még csokikat,szaloncukrokat is.

2010. december 21., kedd

Kellemes meglepetés!

Csöngetett a postás,mert ajánlott levelem jött.Nagyon meglepődtem mikor a feladót megláttam.Ugyan valóban rendeltem néhány dolgot a december 16-i szállítási díj mentes napon,de az utalás csak ma tudott elmenni.
A villámgyors csomagküldést az Kézimunka Ház hajtotta végre.Csipkéket rendeltem,próbáltam fotózni,de nem sikerültek a fotók,így linkelem inkább az oldalról.Nagyon kedvező áron jutottam hozzájuk.
A kedvencem a lila.Rendeltem még fehéret.Illetve még 2 fajta ekrü színűt.A másikat sajnos nem tudom linkelni,mert nincs már fent az oldalon.Hasonlít a fehérhez.
Nagy örömmel fogom őket felhasználni!

2010. december 15., szerda

Torta fotó és fondant recept


Nem lett szép,viszont jó édes,és ennek hála nem lehet sokat megenni belőle.Krémje epres puding felvert tejszínnel keverve.Tésztája piskótatészta sütőporral és némi fagyasztott hazai eper összeturmixolva is van benne.
A fondant mandulaaromával ízesítettem,így marcipán utánzat lett.Tettem bele kakaóport is,de kezdő lévén keveset,így csak alig színezte meg.Ételfesték nem kapható az Intersparban,a Tesco meg messze van.Majd legközelebb.
A fondant receptje:
kb. 1kg porcukrot leszitálunk,hogy minél finomabb por legyen
1 ek zselatint felöldunk 6 ek vízben gőz fölött.Amint teljesen feloldódott belekeverünk 2 ek mézzel és 1 ek margarinnal.Majd összekeverjük a porcukorral,illetve összegyúrjuk.Akkor jó,ha gyurma állagú lesz.Az eredeti receptben ajánlott pihentetés nekem nem jött be,így célszerű díszítés előtt elkészíteni,úgy is gyorsan megy.Színezni lehet úgy is,hogy a zselatinba keverjük vagy a már kész masszába kis pálcikával bele nyomkodunk kis adag folyékony festéket.És összegyúrjuk,így akár márványosra is elkészíthető.
Még annyit,hogy a porcukrot folyamatosan adagoljuk,mert változó lehet mennyit vesz fel a zselatin.Az eredeti recept szerint kb. 800g-ot venne fel,de nekem kellett az 1kg.:)
A receptet és elkészítést innen lestem.A színezést innen.

Boldog Szülinapot Bogi!

Ma 4 éves lett kicsi lányom.Szegény a héten (sem) megy oviba,így nem élhette át az ottani szülinapozást.Viszont így segített a tortakészítésben.A terv Barbie-s tort lett volna,ehhez sütni kell egy tortaalapot,és egy kuglóf formát a tésztából.Sima piskótából kellett volna sütnöm,de itt a receptnél sütőport is írtak a recepthez.Hát nem kellett volna eltérnem az eredeti recepttől.Így a kuglófforma eléggé szétesett,pedig szilikonosban sütöttem.azért így is használható lett,viszont nem Barbie-t száműztem a projektből.Tölteléke tejszínnel kevert eperpuding,ez kívülre is került.Tegnap este összedobtam a fondant is,állítólag 6 órát kellene pihennie.Nos,legközelebb díszítés előtt fogom megcsinálni,úgy is pár perc összedobni csak.Sokkal keményebb lett így a várakozástól,nehezebb volt formálni.Mivel az eredeti terv úgy is füstbe ment,így kis gömböket csináltam,kinyújtottam,és ezek kerültek rá a tortára.Kicsit olyan kiszáradt Savanna kinézete lett.Bogi szórt rá szív formájú díszcukrot.Ez aztán az eklektika!:D
Képet hamarosan teszek fel:)

2010. december 13., hétfő

December 13.Luca napja

Kérem szépen,ezen a napon tilos volt a nőknek dolgozni.Tehát szőni,fonni,varrni és mosni.Ma már 2010 van,és én nem vagyok babonás.Aki pedig nem babonás,azt nem is érik utol az ilyen dolgok.Nem?
A fekete macskákat kifejezetten szeretem,nem zavar ha átmegy előttem az úton.Maximum azon izgulok,hogy nehogy elüssem szegényt.Péntek 13-ban sem hiszek,azaz szerencsés napnak tartom.Pedig volt rossz is az egyiken,de az nem a napon múlt:)
Tükröt is törtem már el,valamikor 13-14 évesen,azóta is letelt a bűvös 7 év,nem hiszem,hogy a tükör miatt nem mentem férjhez tizenévesen.:)
Csak a jó babonákban vagyok hajlandó hinni!Ti hogy vagytok ezzel?

2010. december 12., vasárnap

Kihasználtam

... a lehetőséget,miszerint duplán váltják be ma (és még jövő vasárnap is) a Supershop pontokat.
Szerencsére eddig nem váltottam be őket,gyűjtöttem,hogy később valami nagyobb tételt vegyek belőle,amivel "megjutalmazom" magam.Nos,ma hosszas nézelődés után rátaláltam a dísztárgyak között,és rátaláltam erre az egzotikus fának nevezett fülbevaló tartóra.Ugyanis a levelei végig ki vannak fúrva,5 pár fér el egy levélen.Bogi segített feldíszíteni.Tetszik natúr színben is,de lehet Monásítom,és festek rá mintákat.


Vettem még egy szabóollót is,mivel az Ikeás kicsit megnyúztam,és nem az igazi már.Tudomásom szerint a Fishkars jó márka,így örültem,hogy kapható ilyen is az Intersparban.

2010. december 8., szerda

Bárányfelhős égbolt (fülbevaló)


A csíkos gyöngy volt a kiinduló pont,kipróbáltam több verziót is,végül középre került,kisebb nagyobb,színben harmonizáló tekla gyöngyök közé.Nekem ez a kék az égbolt kékje,és ha már van benne fehér is,máris megjelennek a bárányfelhők is.

Szárnyaló tavaszhozó (fülbevaló)

Ez a virág már szerepet vállalt egy fülbevalómnál,de mégsem tetszett a kompozíció,így átalakítottam és már szabadon szárnyalhat...
Hossz 5cm akasztóval együtt.

Karácsonyi adok kapok I.

Részt vettem Tímel karácsonyi adok-kapok játékán.Ezeket a szépségeket kaptam Pankától:



Köszönöm szépen!

2010. december 5., vasárnap

Murphy szeret engem

Végre tudtam képeket csinálni,erre nem az adatkábel mászott el olyan helyre,ahol nem találom?
Egyébként a mi házunk egy bermuda háromszög,már több fényképezőgép kábel eltűnt,és azóta sem lett meg.De nem csak az,hanem sok más is,csak most ez a kérdéskör mozgatja a fantáziámat.Remélem holnap kapok valahol olcsón,vagy megijed az eredeti,hogy újat veszek,és újra szolgálatra jelentkezik.:)

Programajánló: Vegán Karácsonyi Party Veszprémben

Szeretném figyelmetekbe ajánlani ezt az érdekes programot.Akit érdekel az egészséges táplálkozás,bátran jöhet,nem kell hozzá vegánnak lenni,csak nyitottnak.:)
Magam is eszek húst,nem valószínű,hogy lemondok valaha róla,de nagyon fontos a zöldségek rendszeres fogyasztása is,amit sajnos elhanyagolunk általában.Nem probléma,hogy a vegánok nem esznek húst,az viszont nagy probléma,hogy a "hagyományos" étkezők nem fogyasztanak elegendő zöldséget,és ha mégis esznek,akkor is olyan állapotban,amikor már nem igazán táplálja a szervezetünket.
Érdemes eljönni,fontos információk birtokába kerülhetünk és számtalan finomságot kóstolhatunk meg!