2010. április 29., csütörtök

Aquarena üveggyöngy fülbevaló



Ehhez a fülbevalóhoz 3 db különböző színű,fazettált üveggyöngyöt párosítottam össze.Egy átlátszó,egy azúrkék és egy türkiz.Hogy ne vesszenek össze,ezért közéjük raktam egy-egy virág formájú köztest is.Hossza akasztóval együtt 6cm.

2010. április 28., szerda

Csodaszép leveles táska 2.



Ezt a gyönyörű leveles bútorvásznat a kirakatban láttam meg a lakástextil maradékosnál.Csak egy kisebb darab volt belőle.Egyéb gondom az volt vele,hogy mindkét oldalán remek színek voltak,és a szövése is olyan,hogy szinte lehetetlen eldönteni melyik a színoldal.Persze sejtem:)
Mivel mindkét oldalát fel akartam használni ezért sokáig pakolgattam ötlet hiányában.De nemrég megvilágosultam,és megszületett 2 darab hosszúkás táska.Párosítottam mellé egy khaki színű kordbársony anyagot.Mivel ez az anyag a bútorszövethez képest vékony volt,így egy már szétcincált,táskává avanzsált farmer maradékából kiszabtam 1-1 ugyanakkora darabot,és mögé tűztem.A táska bélése mi lehetne más,mint az Ikeában vásárolt,egyébként már kifutott Patricia leveles vászon.Ki is lehet fordítani,és úgy hordani.Készült a bélés anyagból egy zsebkendőtartó és egy neszesszer is.

Kék pöttyök fülbevaló



Egy kisebb és egy nagyobb azúrkék lapos,üveggyöngy pötty alkotja ezt a fülbevalót.Egyszerű darab,de aki imádja a pöttyöket kihagyhatatlan.Hossza akasztóval együtt 5,5cm.

2010. április 27., kedd

Sába királynő kedvenc lime fülbevalója

A lime színű,csepp alakú üveggyöngyöt nemrég szereztem pesti körutamon.Ezüstözött rézdróttal betekertem a nyakát,ettől előkelő kinézete lett.Innen a Sába királynő kedvence név:)
Hossza akasztóval együtt 4cm.


Úszunk,mint hal a vízben


Ez a fülbevaló zsugorkából készült.Szeretek zsugorkalappal dolgozni,mert roppant egyszerű.Rárajzolom a kívánt mintát,és ezután sütőben összezsugorítom.Kb. a harmadára megy össze.Az átlátszó lappal könnyű a dolgunk,hiszen bármilyen mintát kinyomtathatunk,rátesszük,átmásoljuk.De akár közvetlenül a fóliára is nyomtathatunk,ha a nyomtatónk képes fotót nyomtatni is.
Ebben az esetben egy bohóchal mintáját másoltam át,és színes ceruzával kiszíneztem.
Hossza akasztóval együtt 6cm.

2010. április 25., vasárnap

Narancssárga mintás fagyöngyös fülbevaló


A narancssárga mintás fagolyót még anyu vettem nekem több másikkal együtt egy olyan boltban,ahol fából készült tárgyakat,főként inkább játékokat árultak.A hosszúkás narancssárga gyöngy pedig egy vegyes színű csomagból van,azt a teszveszen vettem :)
A fülbevaló hossza 4,2cm.

2010. április 22., csütörtök

Hullámzó tenger táska




Mit csinál a Mona,ha talál egy csodaszép színű,de ódivatú nadrágot?Szétszabdalja és párosítja egy farmerrel is:) Így két nem használt nadrágból lett egy csodás táska.Bélése lenszövet,belső zsebe a farmer egyik hátsó zsebe.A táska 35cm magas,oldala 9/12cm,szélessége 29/42cm.Fülei 55cm hosszúak.Megvásárolható meska boltomban!

2010. április 21., szerda

Katica a levélen

A katicás üveggyöngyöt is a hétvégi beszerző körutamon találtam,és párosítottam egy szép zöld "melírozott" üveggyönggyel.Hossza 5cm.




Türkiz szerenád

Amikor a csipkézett fülbevalóalap udvarolni kezd a türkiz színű fagyöngyöknek,akkor eme csodás fülbevaló születik a szerelmükből.A türkiz szín mostanában nagy divat,én is nagyon szeretem.
A fülbevaló hossza akasztóval együtt 7cm.

Lady balerina fülbevaló


Emlékszem,kicsi lányként balerina akartam lenni.Jártam is balettórákra,de nem olyanra,amire szerettem volna.Nekem a klasszikus balett tetszett volna,de városunkban csak jazz-balett volt.Valahogy lázadó természetem nem fért össze a dologgal,így 2 év után abbahagytam.De a balerinák a mai napig megihletnek,egyszer el kell mennem egy igazi balett előadásra!:)
Ez a balerinás fülbevaló 4,5cm hosszú.Megvásárolható meska boltomban.

Hatalmas pöttyök fülbevaló kollekció





A hétvégén meglátogattam kedvenc gyöngybeszerző forrásomat.Be is szereztem jó pár tüneményes alapanyagot.Ezek a fülbevalók 3cm átmérőjű lapos pöttyökből állnak.Készült belőle piros,fekete,azúrkék és tejüvegszerű változat is.

2010. április 20., kedd

Gyümölcsös kollekció:Citrom fülbevaló


Hasonlóan az alma fülbevalóhoz,ez is üveggyöngyökből készült.De a citromot formázó gyöngy valamivel kisebb.A fülbevaló hossza akasztóval együtt 3,5cm.Ez a termék is megvásárolható meska boltomban.

Gyümölcsös kollekció:Alma fülbevaló

Ez a fülbevaló bordó színű,fazettált üveggyöngyből és levél formájú,türkizzöld üveggyöngyből készült.
Hossza akasztóval együtt 4cm.




2010. április 14., szerda

Mandalás táska




Ebbe a mandalamintás anyagba rögtön beleszerelmesedtem.Muszáj volt vennem belőle.Készült is belőle két táska.Majdnem egyformák,csak az egyiknek szebb a bélése,a másiknak cipzárja van.
A szebb bélésű prototípus képét láthatod most.Fülei világoskék farmeranyagból készültet,bélése anyagában mintás lenvászon anyag.Belső zsebe cipzáros,és a fülek anyagából készült ez is.
A táska 30cm magas,de nincs lemerevítve a talpa,így akár 35cm széles könyv,újság...stb. elfér benne.Szélessége felül 56cm,alul 44cm.Oldala alul 11cm.Lehet hogy majd ebbe a verzióba is kerül majd cipzár,majd a leendő tulaja eldönti.Felül egy világoskék szaténszalaggal szegtem be.

2010. április 11., vasárnap

Csíkos lenszoknyám



Van egy virágos lenszoknyám.Még 3 éve vettem magamnak az Intersparban.Olcsó is volt,és imádom a mintáját,illetve a fazonja is olyan amit szeretek.Kiötlöttem,hogy csinálok magamnak más színben is.Első próbálkozásom egy piros-fehér csíkos fekete lenvászonra esett.Egyszerűen fogtam egy háztartási csomagolópapírt és ceruzát,majd lemásoltam a részeit.Kivágtam,majd szálirányban elhelyeztem az anyagon,körberajzoltam,majd varrásszélességet is firkantottam. Kivágtam,összeállítottam,és íme.Egyik oldalában cipzár is van.Alját és tetejét piros cérnával szegtem be.Első próbálkozásnak nagyon baba lett!
Mivel nagyon imádom,könnyű elkészíteni,kényelmes és lenege viselet,ezért biztos vagyok benne,hogy készül belőle fehér,fekete,piros,mintás ...stb. darab is.:)

Szoknya voltam,immár táska lettem..




Ez a táska Omegához hasonló dalt dúdolva készült egy farmerszoknyából.Levástam az aljából egy keveset,majd buggyosan összevarrtam.A bélése egy kockás anyag,a szekrényben találtam.Kiderült hogy ez az anyag apu inge volt anno.Éljen az újrahasznosítás!:)
Füleit pedig egy fekete kordszoknya felszabdalásából nyertem.Egyébként az a szoknya sem csak táskafülek készítésére hivatott,már abból is összeeszkábáltam egy táskát.De még nincs teljesen kész,így azt csak később töltöm fel.:)

2010. április 6., kedd

Csillogó villogó fülbevaló


Ezt a fülbevalót első ízben kedves nővérkémnek csináltam karácsonyra.Nagyon örült neki!:)
Arany csillámmal bevont fagolyó az alapja,ehhez társítottam egy arany kontúros,fekete csigabigát.
Hossza 4cm.

2010. április 4., vasárnap

Legelső táskám





Ezt a táskát készítettem el legelőször.Azért nem publikáltam,mert Drága Nővéremnek csináltam,és féltem hogy meglesi:)De most már megmutattam neki,így ide is felteszem.Egyszerű szabásminta alapján készült,amelyet hamarosan képekkel együtt megírom ide a blogra.
Két farmernadrágomat nyestem szét hozzá,ezeket amúgy már utcára nem tudtam használni különböző okok miatt.A sötét csíkos farmeranyag pedig vásárolt.Eredetileg a fülei is farmerből lennének,de nekem volt 1 pár szép fafülem,és ezt használtam hozzá.Bélése csíkos anyag,belső zsebe az egyik farmer farzsebe.Készülni fog rá majd cipzár is,ez egyenlőre várat magára,ugyanis a helyi rőfösben horror áron adják,sokkal olcsóbban tudok szerezni majd a következő pesti beszerző körutamon:)

Alvin esete a mogyoróval fülbevaló




Mikor az erdőben sétáltam,összefutottam Alvinnal,a mókussal.Gyorsan előkotortam a zsebemből néhány mogyorót,és elcsaltam ide.Most a füledben hordhatod :)
Hossza akasztóval együtt 5cm.

Napfény íze fülbevaló



Ez a fülbevaló képes arra,hogy a viselőjét átjárja a tavaszi napfény.Így átmelegíti a télen átfagyott testét és lelkét.Egy-egy napocska medálból áll és sárga csíkos gyöngyökből.Hossza 5cm akasztóval együtt.